Három ábra, ami mindent elmond a kormány terveiről (2015)

Mire költünk idén többet és honnan lesz erre pénz a 2015-ös költségvetésben? – ezekre a kérdésekre ad nagyon szemléletető választ a Költségvetési Felelősségi Intézet által frissen közreadott “Polgárok költségvetése” dokumentum.

Nemzetközi példák alapján a Romhányi Balázs vezette KFIB elkészítette a citizen budget (polgárok költségvetése) dokumentumot a 2015-ös büdzséről (ide kattintva letölthető az eredeti dokumentum). Ezek az ábrák közérthetően mutatják be a költségvetés legfontosabb adatait, bevételi és kiadási oldalát.

A költségvetési szakértő a “Civilek a költségvetésről” című sajtótájékoztatón mindezt úgy kommentálta, hogy ezt a dokumentumot a kormánynak kellene elkészítenie.

A citizen budget fő célja, hogy mindenki számára közérthető, alapvető információkat biztosítson Magyarország 2015‐ös költségvetéséről. A szakértők kitérnek arra is, hogy nemzetközileg alkalmazott alapelvek nyolc költségvetési dokumentum publikálását tartják szükségesnek ahhoz, hogy átfogó képet lehessen alkotni a költségvetés alakulásáról. Erről részletesebben itt írtunk.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/harom_abra_ami_mindent_elmond_a_kormany_terveirol.213391.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator