Történet

A jelenleg oktatott tantárgy 1989 óta szerepel az egyetem nappalis műszaki menedzserek képzési programjában. A végzett hallgatók véleményei és a minket körülvevő világ változásainak figyelembe vételével az oktatott anyag folyamatosan került fejlesztésre. A Humán Erőforrás Menedzserek levelező képzésében 2003-ban mutatkozott be a tantárgy módosított változata. A visszajelzések alapján a zömmel munka mellett tanulók is megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő részeket a tematikában.

Jelenleg a bürotika tárgy a Pannon Egyetemen a hallgatók széles köre számára elérhető nappali és levelezős képzések keretében. 2012-2014-es években összesen 560-an ismerkedtek meg a bürotika keretében az irodák működésének világával.

2010-től a tárgy ismeretanyaga két kurzusnyi anyagra lett bontva. A BSc-s a tavaszi félévben, az MSc-s az őszi félévre kerül órarendbe. A 2014-es kurzus racionalizálás keretében, ahol a GTK-oktatott kb. 750 tárgyból kb. 250 maradt, ismét egy tárggyá olvadt.

2015-03-02_06h23_07

A változással egyidőben a hallgatók egyre több támogatást találnak a tanulmányaikhoz az egyetemi moodle rendszerben. Szintén a hallgatók érdekét szolgálja, hogy a tartalmában és formájában is elmaradt www.burotika.hu oldal 2015-ben új CMS (WordPress) alapú megvalósítást nyer. Itt találhatók háttéranyagok a normál tananyaghoz és az évközi feladatokhoz is.

Reményeim szerint minden szemeszterben megtörténik az oktatás nagy csodája, amikor hallgatók és az oktató is fáradtan, de gazdagabban és elégedetten indul haza az utolsó közös óra után.

Erre a közös munkára hívja a hallgatókat Gasparetz András.