A BBC infografikával erősít (2014)

A BBC infografikával erősít

  1. május 12. 08:22|Média

A BBC interaktív infografikákkal kívánja a a közösségi média jelenlétét megerősíteni. Mostantól napi két érdekes grafikai anyagra számíthatunk.

A hagyományos médiatermékek közül a BBC is beállt az infografika készítők közé. A Journalism.co.uk cikke szerint az ok egyételmű, a BBC is folyamatosan keresgéli, azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel képes megnövelni az elérését a közösségi médiában.

A tervek szerint május 19-től a Facebook, a Twitter és a Pinterest lesz az a csatorna, ahol ezek az érdekesnek ígérkező anyagok megjelennek majd. A BBC ezzel a nyitással a mobilos és tabletes felhasználók számát is bővíteni kívánja és nem titkolt szándéke, hogy a fiatalabb olvasók számára is élevezhető tartalmat próbál felkínálni.

A feladatra a BBC egy új vizuális újságíró csapatot hozott létre, amely a napi aktualitásokat igyekszik majd infografikává formálni. Elképzeléseik szerint három szempontból is fontos az új stratégia, egy részt megkülönböztet, másrészt élővé teszi a híreket, s végül segíti a megértést.

Hatalmas lépés ez egy hagyományos médiaterméktől, bár a BBC korábban is kisérletezett már az infografikával. Az egyik interaktív felmérésük – a The Great British Class Calculator – rekord nézettséget hozott, amit most napi szinten szeretnének elérni. A kreatív megoldást érdemes kipróbálni.

BBC_info

– See more at: http://www.digitalhungary.hu/media/A-BBC-infografikaval-erosit/1117/#sthash.v0AVHmiM.dpuf

 

http://www.digitalhungary.hu/media/A-BBC-infografikaval-erosit/1117/