Mobil irodai szolgáltatás a Westelnél (2002)

A Westel Mobil Iroda szolgáltatásával októbertől belföldön és külföldön, a nap 24 órájában bárhonnan elérhetők a Microsoft Exchange vállalati levelező- és csoportmunka rendszer adatai, benne a levelezőrendszer, a naptár, névjegyalbum, vállalati címlista vagy a teendők listája. A piacvezető szolgáltató vállalati ügyfelei számára Magyarországon elsőként számos kiegészítő szolgáltatást kínáló legújabb alkalmazása biztonságos és kényelmes megoldást jelent az üzleti ügyek eddigieknél hatékonyabb intézéséhez.

A sikeres üzletvitelben a mobiltelefon már napjainkban is nélkülözhetetlen szerepet játszik, azonban a beszéd és az oly népszerű rövid szöveges üzenet mellett a mobil távközlés további értékes, előnyös és komplex megoldásokat kínál. A Westel Magyarországon egyedülálló Mobil Irodai szolgáltatása minden eddiginél rugalmasabb információáramlást biztosít a Microsoft Exchange-et használó vállalatok dolgozói számára, akik mobilkészülékeikkel éjjel-nappal bárhonnan elérhetik és teljes körűen használhatják vállalatuk levelezőrendszerét és a csoportmunkához szükséges funkciókat. A szolgáltatás nagy előnye, hogy nem igényel párhuzamos felhasználói felületeket, a már működő informatikai háttérhez illeszthető és a megszokott vállalati levelezőrendszer részeként alkalmazható.

A Westel a Microsofttal közösen kidolgozott legújabb értéknövelt szolgáltatása jelentősen megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a döntéselőkészítést, hiszen a munkatársak többek között WAP-on keresztül könnyedén olvashatnak és küldhetnek e-maileket, névjegyeikből előkereshetik a kívánt információkat, naptári bejegyzéseiket megtekinthetik és módosíthatják csakúgy, mintha irodájukban, számítógépük előtt ülnének. Többletszolgáltatásként a rendszer előre, igény szerint meghatározott eseményekről (pl. új e-mail érkezéséről) SMS értesítést küld a felhasználó mobiltelefonjára, aki így tartózkodási helytől függetlenül értesül a számára fontos információkról. A a számítógépekkel egyenértékű eszközként mobiltelefonnal az SMS értesítést követően elfogadhatók vagy visszautasíthatók az érkező, pl. értekezeltre szóló naptári bejegyzések, amelyek elfogadás esetén azonnal bejegyződnek a naptárba.

A Mobil Iroda segítségével könnyedén lehet naprakész: mobiltelefonon segítségével a Pocket PC kéziszámítógépek és a Microsoft Exchange szerveren tárolt adatok bármikor egyszerűen szinkronizálhatók. A Mobil Iroda használata során akár az irodai számítógép is mellőzhető, hiszen a külsős kollégák szerveren tárolt adatai mobil eszközökkel is kezelhetőek.

A Mobil Iroda további lehetőségei közé tartozik a mobil kereskedői és információs rendszer, amely az irodán kívüli üzleti tevékenységek nélkülözhetetlen eszköze lehet. Az üzleteket felkereső munkatársak mindegyike közvetlenül hozzáfér a vállalati szerveren tárolt aktuális értékesítési információkhoz és így a szinkronizáció révén a piaci helyzethez alkalmazkodó gyors döntéseket hozhatnak.

A legújabb szolgáltatásra már több meghatározó céggel szerződött a Westel. A piacvezető mobilszolgáltató legújabb, nem hangalapú szolgáltatásaira alapozza a dinamikus növekedés fenntartását.