Megoldották a videokonferenciák legsúlyosabb problémáját (2021)

Természetesen a befejezésre gondolunk: egy Microsoft-mérnök kitalálta, hogy integetés és más suta, vagy modortalan megoldás helyett hogyan lehet kultúráltan lezárni egy távmegbeszélést.

Bár lassan-lassan kezdünk beletanulni a videokonferenciázásba, azért még mindig rengeteg döccenővel járnak ezek a virtuális térben lebonyolított értekezletek. Kialakulatlan a dolog etikettje, és talán a legtöbb gondot a befejezés jelenti. Hogyan vessünk véget a megbeszéléseknek? Honnan tudassuk mindenkivel, hogy ennyi volt, vége, váltsunk csatornát! Integessünk? Vagy egyszerűen kapcsoljunk ki? Egyik megoldás bénább, mint a másik.

Egy Microsoft-mérnök, Scott Hanselman szintén sokszor belefutott ebbe a problémába. Ahogy a Twitteren írta, a Teams megbeszélései mindig borzalmasan végződtek, mivel senki se tudta, mikor kell kilépni.

Hanselman ezért kidolgozott egy elegáns megoldást: megalkotta saját “vége” főcímét. Ha a megbeszélés egy film, akkor van-e ennél jobb módszer annak jelzésére, hogy ennyi volt, srácok? Ráadásul a mérnök megoldása nem nélkülözi a humort sem, Hanselman ugyanis a Team-konferenciát  ezzel a megjelöléssel zárja: “Megbeszélés, amit egy emaillel is el lehetett volna intézni”.

A Microsoft-mérnök megoldását természetesen minden főnök a saját ízlése szerint továbbfejlesztheti. Lehet, hogy elég egy egyszerű “Vége” felirattal berekeszteni a mókát, de ha akarjuk, cifrázhatjuk is a dolgot: aláfesthetjük zenével, vagy odabiggyeszthetünk valami búcsúszöveget, a lehetőségeknek csak a fantáziánk (és persze a rendelkezésre álló időnk) szab határt.

https://computerworld.hu/cio/megoldottak-a-videokonferenciak-legsulyosabb-problemajat-290296.html?hirlevel