megjelent az új Cisco Spark (2017)

A megbeszélések és a csoportmunka új generációja: megjelent az új Cisco Spark

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 15:04

A Cisco bejelentette a Cisco Spark új verzióját. A felhő alapú hang- és videohívást, illetve üzleti üzenetküldési funkciót nyújtó Cisco Spark megújítása mellett, a Cisco bemutatta Cisco Spark Meetings, illetve Cisco Spark Board elnevezésű együttműködési megoldásait is.

A megbeszélések és az értekezletek továbbra is a vállalati együttműködés leggyakoribb formái, akár személyes, akár virtuális formában. Azonban a megfelelő infrastruktúra hiányában ezek a megbeszélések sokszor nem elég hatékonyak. A Cisco Spark erre kínál megoldást, egy olyan együttműködési platform révén, amely a megbeszélés előtt, alatt és után is megfelelő felületet biztosít a résztvevők számára.

 

A Harvard Business Review 2016-os kutatása szerint az üzleti vezetők 72 százaléka úgy gondolja, hogy a hatékony, mindenekelőtt a csapatmunkát támogató kommunikáció fontosabbá vált az elmúlt két évben. A válaszadók 68 százaléka szerint a harmadik féllel (partnerek, beszállítók, ügyfelek és tanácsadók), valamint a távoli helyszínen dolgozó kollégákkal való együttműködés jelentősége szintén növekedett. A felmérés résztvevői az együttműködési eszközök legnagyobb problémái között említették, hogy a megoldások nem integrálhatók más üzleti folyamatokba (38%), nem igazodnak a felhasználók munkamódszereihez (35%), és ebből adódóan a munkavállalók kevésbé alkalmazzák ezeket a megoldásokat (44%). Az együttműködési eszközök új generációja már felhő alapú, előnyben részesíti a mobileszközöket, és integrálható a különböző munkafolyamatokba. 2016 és 2020 között a globális együttműködési technológiák piaca várhatóan megduplázódik, és eléri az 50 milliárd dollárt.

 

 

A Cisco Spark újdonságai

A Cisco Spark egyetlen alkalmazásban egyesíti a különböző kommunikációs csatornákat (chat, videó és telefon), illetve a tartalommegosztás lehetőségét. A munkafolyamat minden eszköz esetében azonos. A Cisco Spark minden operációs rendszeren (Windows, iOS, és Android), valamint webes kliens formájában is elérhető. A nyílt alkalmazásprogramozási felületnek és a botoknak köszönhetően a megoldás más alkalmazásokba is integrálható. A https://depot.ciscospark.com oldalon megtalálhatók az integrált alkalmazások, ezek között megtaláljuk többek között a Box, Dropbox, GitHub, Google Drive, Jira, OneDrive, Salesforce Alerts, Twitter, SmartSheet, Splunk megoldásokat, valamint különféle fordító eszközöket és szótárakat.

 

Cisco Spark Board

A Cisco Spark Board egy felhő szolgáltatásra kapcsolódó, „all-in-one” eszköz. Míg a hagyományos tárgyalótermekben külön videó- és telefonkonferencia rendszereket, projektorokat, vetítővásznakat, flipchartokat, whiteboardokat és egyéb eszközöket találunk, a Cisco Spark Board mindezen funkciókat egy eszközben integrálja.

 

1. Vezeték nélküli prezentációs eszköz mindenkinek, mindenhol

A világ bármely pontján lévő Cisco Spark Boardhoz odalépve az eszköz felismeri és köszönti a felhasználót, a tartalmak pedig egyetlen kattintással megoszthatók. . Minden funkció irányítható PC, vagy OSX rendszerről, valamint táblagépről és mobiltelefonról. A Cisco Spark platformmal történő szoros integráció, valamint az ultrahangos vezeték nélküli párosítási technológia eredményeként a képernyőmegosztás is zökkenőmentesen működik.

 

2. Bárki által szerkeszthető interaktív digitális tábla

A legjobb ötletek sokszor az irodai flipchartokon és fali táblákon születnek. A tábla fotózása, vagy képernyőfelvétel készítése nélkül ezeket azonban nehéz elmenteni, vagy megosztani a tartalmat, a későbbiekben pedig ezek az ábrák, jegyzetek már nem szerkeszthetők.  Láttunk jó pár kísérletet digitális táblákra, azonban ezek használata elég bonyolult, így nem is terjedtek el széles körben.

 

A Cisco Spark Board révén a tartalom megosztható, szerkeszthető, mindez üzleti szintű biztonsággal.

 

A fő funkciók:

  • A Cisco Spark alkalmazás használatával minden résztvevő egyidejűleg használhatja a táblát, függetlenül attól, hogy személyesen jelen vannak-e a teremben, vagy csak virtuálisan kapcsolódtak a megbeszéléshez
  • Automatikus mentés – a Cisco Spark Board automatikusan elmenti a munkát egy olyan felületre, amely minden résztvevő számára elérhető. Így a közös gondolkodás bármikor folytatható.
  • Videóhívások – a Cisco Spark Board lehetőséget kínál videohívások lebonyolítására, akár a tábla használata közben is.
  • Titkosítás – a Cisco Spark iparágvezető titkosítási megoldásai révén a táblák tartalma bizalmasan kezelhető.

 

3. Kiemelkedő minőségű hang és videó

A Cisco Spark Board kiemelkedő minőségű hanggal és képpel rendelkezik. Az eszköz 4K kamerája széles látószögű, éles képet biztosít. A mikrofonok és VoiceTrack technológia révén a hang kristálytisztán hallható mindkét oldalon.

 

 

Cisco Spark Meetings

A megbeszélés csak egyetlen pont a hosszabb interakciók sorában, így olyan megoldásra van szükség, amely az egész folyamatot végigkíséri és mindvégig kiemelkedő felhasználói élményt nyújt. Ezt a célt szolgálja a Cisco Spark Meetings, amely a Cisco WebEx több népszerű funkciójával is rendelkezik, A megbeszélések előkészítését valamint utánkövetését is lefedő megoldást a hardverek, szoftverek, alkalmazások és a felhő szoros integrációja teszi lehetővé, a Cisco Spark platform pedig vállalati szintű biztonságot és megbízhatóságot nyújt.

 

Legfontosabb funkciók:

  • A Cisco Spark Meetings révén a Cisco Spark Board whiteboarding funkcióinak közös használata akkor is lehetséges, ha maga a Cisco Spark Board nem áll rendelkezésre – a táblahasználat elérhető a Cisco Spark alkalmazáson keresztül.
  • Amikor megszervezünk egy megbeszélést, az alkalmazás automatikusan létrehoz egy csoporthelyet, ahol kialakíthatjuk a napirendet, meghívhatjuk a résztvevőket, megoszthatjuk a megfelelő tartalmat, és szöveges üzeneteket válthatunk a meghívottakkal.
  • A megoldás fejlesztésénél az egyszerűség volt az egyik fő szempont – egy kattintással elindíthatjuk a megbeszélést.
  • A megbeszélés során lezajló ötletelés rögzíthető és elmenthető a Spark által létrehozott felületre.
  • A megbeszélések után lehetőség adódik az utólagos észrevételekre, utánkövetésre, és a találkozó közbeni megjegyzések megtekintésére, mindezt egyetlen felületen.

 

Ár és elérhetőség

A Cisco Spark új funkciói azonnal, a WebEx integráció pedig 2017 márciusától válik elérhetővé a felhasználók számára. A Cisco Spark Board már megrendelhető, és 2017 márciusától áll a felhasználók rendelkezésére. A 140 centiméteres (55 inch) Cisco Spark Board eszköz január végétől lesz kapható a Cisco partnereinél, 4 990 dolláros javasolt áron, a havi előfizetés díja 199 dollár lesz havonta. A havi előfizetés tartalmazza a felhőszolgáltatásokat, az ügyfélszolgálatot, illetve a szoftverfrissítéseket. A vásárlás elérhető lesz a Cisco Spark Flex Plan szolgáltatáson keresztül is. A Cisco Spark Flex Plan egyetlen előfizetés alapú ajánlatban egyesíti a helyi és a felhő alapú együttműködési szolgáltatásokat. A Cisco Spark Board eszköz 178 centiméteres (70 inch) verziója még ebben az évben elérhető lesz.